Junglekoorts

10+, Zelf lezen

Junglekoorts

Hoe overleef je in de stad als je alleen het oerwoud kent?


Arani is hard op weg om een echte krijger te worden, wanneer zijn moeder een beslissing neemt waardoor alles verandert: ze gaan terug naar Nederland. Weg bij hun stam. Weg uit het regenwoud van Papoea-Nieuw-Guinea, naar een wereld die hij alleen maar uit verhalen kent.

Vliegtuigen, stenen huizen, telefoons, klokken, haast, roltrappen, huisdieren… alles is nieuw voor Arani en hij vindt het vreselijk.
Hij heeft het koud, hij kan niet etsen en hij heeft een hekel aan schoenen. Voor de etters op school is hij een makkelijke prooi. Zijn opa vindt dat hij dankbaar moet zijn voor de kansen die
hem geboden worden. Zijn moeder lijkt al bijna vergeten dat ze ooit een Yasuna is geweest, terwijl Arani nergens anders aan kan denken. Langzaam maar zeker wordt Arani gedwongen om een nieuw leven op te bouwen. Maar de jongen uit de jungle ziet niets in de toekomst die hem wordt voorgespiegeld en heeft nog maar één doel: terug naar huis, aan de andere kant van de aardbol.

Verschenen in deze talen

Nederlands

ISBN

9789020654554

Publicatiedatum

2017

Pers

De pers over Junglekoorts:

…Meeslepend avonturenboek waarin je jezelf soms in het oerwoud waant, en ook het Nederlandse leven met een heel andere bril bekijkt…

De Boekenkrant

Het Friesch Dagblad

Chicklit

Coolesuggesties

Leestafel

allesoverboekenenschrijvers

kinderboekenblog

Leestip zomer 2017: Leesplein van OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)